onsdag 28 september 2011

Ghana

Från Marocko är det franska som gäller och det var skönt att komma till ett engelsktalande land. Då vi passerade gränsen Burkina Faso/Senegal så var det tydligt att tjänstemännen och folk runt omkring blev imponerade att vi verkligen hade passerat öknen med livet i behåll.

Det hade regnat en hel del och större delen av Ghana kändes mer eller mindre som sumpmark. Vägen mellan Kumasi och Accra utmärkte sig då folk verkligen körde som idioter. Bra väg och ganska bra bilar är en kombination som inbjuder till höga farter. Men inte nog med det, det verkade inte ha någon betydels om man låg en meter bakom motorcykeln i 10 km/t eller 100 km/t. Att ha en stor överlastad lastbil i häcken var minst sagt provocerande. Det fanns gott om bilvrak utmed vägen som påminde om riskerna, en helt sjuk trafikmiljö och en märklig företelse.

Ghana kändes mer "västerländsk" än övriga länder vi passerat i Afrika. Stora delar av huvudstaden Accra är väldigt fin och det finns gott om dyra hotell och restauranger och barer. Priserna i Accra är ca dubbelt så höga som övriga landet.

Inga kommentarer: